Matematik

Lagrange

13. november 2012 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg er fået følgende opgave:

Løs max -x2-y2 når x-3y ≤ -10

Dermed får jeg følgende lagrange funktion:

L(x,y) = -x2-y- λ(x-3y+10)

Dermed får jeg de afledte:

L'1(x,y) = -2x-λ                (i)

L'2(x,y) = 3λ-2y                (ii)

Disse sætter jeg lig med 0 og får:

(i) λ = -2x, x = -λ/2

(ii) λ = 2y/3, y = 3λ/2

Mit spørgsmål er nu, hvordan kommer jeg videre herfra?


Skriv et svar til: Lagrange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.