Matematik

Ligning

13. november 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Matematik/100816_opgave_mat_A_stx.ashx

OPG 15
 

Hej jeg har forsøgt at løse ovenstående opgave. Jeg tænkte om der evt var en der havde regnet samme opgave?
Jeg er nemlig i tvivl om facit er korrekt!!
Mit facit = 16/b + 5•√(b4 + 256)
 


Svar #1
13. november 2012 af bobop (Slettet)

Ups der skulle ikke stå ligning som overskrift!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af hbhans (Slettet)

Jeg får rumfang = ½hb*5b = 40, hvoraf h =16/b2

Overflade = ½hb*2 + (h2 + b2)*5b = hb + 5h2b + 5b3

Ved indsættelse af h = 16/b2  fås en anden løsning end din - men måske har jeg regnet forkert!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2012 af hbhans (Slettet)

UPS! Ja, jeg har  regnet forkert. Overfladen bliver

Overflade = ½hb*2 + 5b*√(h2 + b2)

Så din løsning er måske OK.

Jeg burde  have lavet en dimensionstest på alle udtrykkene:

rumfang = ½hb*5b [L*L*L = L3 OK]

overflade [L*L + L*(L2)½ ≈ L2 OK]

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.