Matematik

finde hældningen af tangent

13. november 2012 af mathiaswittus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven: https://www.studieportalen.dk/forums/ShowFile.aspx?id=996395

I opgave 2c, skal jeg finde forskriften for 4. gradspolynomiumet FEG.

Er kommet frem til at forskriften for et 4. gradspolymium: f(x)=ax^4+bx^3+cx^2+dx+e.

e=40

d=0, da f '(0)=0.

Men jeg har problemer med at finde hældningen af tangent i punkt E.

Tak på forhånd.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen α, som en ret linie danner med x-aksen, er bestemt ved tan(α) = a, hvor a er liniens hældningskoefficient.


Svar #2
13. november 2012 af mathiaswittus (Slettet)

Så dvs. at tangenten, den vinkel den danner med x-aksen, indsætter jeg på α's plads, og ud får jeg hældningskoefficienten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal først beregne tangentens vinkel med x-aksen. Man kender dens vinkel med liniestykket DE.


Skriv et svar til: finde hældningen af tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.