Matematik

trekant

13. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

forvirrende

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

BC bestemmer du vha. Pythagoras’ læresætning.

102=62+lBCl2 ⇔ 100-36=lBCl2 ⇔ 64=lBCl2 ⇔ lBCl=√64=8

Da begge trekanter er ensvinklede er forholdene mellem sidelængderne ens!

15/10 = IB’C’I/8 ⇔ 3/2*8 = IB’C’I ⇔ IB’C’I=12


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Okay, men må jeg spørge, hvor du har tallene 3 og 2 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant. Man kender længderne af de to ensliggende sider |AB| = 10 og |A'B'| = 15 , så skalaforholdet er

|AB| / |A'B'| = 10 / 15 = 2 / 3 .

Derfor gælder der også

|BC| / |B'C'| = 2 / 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Åh, nu forstår jeg det, tak!


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.