Kemi

stofmængdekoncentration

13. november 2012 af Tobias2011 (Slettet)

En saltsyre har massefylden (densiteten) 1,05 g/mL og indeholder 10,2 masseprocent hydrogenchlorid.
Beregn saltsyrens stofmængdekoncentration (molaritet).

Nogen som kan hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2012 af mathon

 

                          c = (p/100) • (ρ/M) = 0,102 • (1050 g/L)/(36,461 g/mol) = 2,94 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2012 af mathon

detaljer

               har du volumenet V af en opløsning med densiteten ρ

         er
              opløsningens masse

                                   m = V·ρ

              når det opløste stof udgør p% af opløsningens masse

         er
              massen af det opløste stof

                              
                                    mopløst = (p/100) · m = (p/100) · V·ρ

              antal mol opløst stof er så

                                    nopløst = mopløst / M = ((p/100) · V·ρ/M)

             og opløsningens molaritet er

         er
                                    c = nopløst / V = ((p/100) · V·ρ/M) / V = (p/100) · (ρ/M)

  hvor enheden for ρ er g/L


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.