Matematik

hjælp

13. november 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion er givet ved y= 0,252+2x-1

Gør rede for at linjen med ligningen y=2x-1er tangent for grafen f.

???

Ved det ikk:((


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som du har skrevet funktionen, kan det ikke være tilfældet. Tjek funktionsforskriften igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af PeterValberg

Kunne forskriften være:

y=f(x) = 0,25x2 + 2x - 1

linjen y = 2x - 1 er tangent til prablen, hvis (og kun hvis) linjen har ét skæringspunkt med parablen.

Løs ligningen:

0,25x2 + 2x - 1 = 2x - 1
0,25x2 = 0

hvilket betyder, at x = 0 som er førstekoordinat til skæringspunktet mellem linjen og parablen.
Deraf kan konkluderes, at linjen y = 2x - 1 er tangent til parablen y = 0,25x2 +2x -1 i punktet (0,f(0))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.