Matematik

Akut hjælp!

14. november 2012 af Tals (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Min opgave lyder således.

Kugler med samme form og vægt kommes i en dåse. Den samlede vægt af dåsen og kugler er en funktion af antallet af kugler i dåsen givet ved

f(x) =10x+200

hvor f(x) er den samlede vægt, og x er antallet kugler i dåsen. Benyt forskriften for f til at bestemme vægten af én kugle. 

 

Jeg ved ikke helt med forskriften for f osv..

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Overvej: Hvad er den fysiske fortolkning af hældningskoefficienten, 10?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af PeterValberg

Hvis du skal bestemme vægten af én kugle, skal du nok først "kaste" et blik på funktionsudtrykket, der beregner den samlede vægt af kugler og dåsen som en funktion af antal kugler, der puttes i.

f(x) = 10x + 200   hvor x er antal kugler

selve dåsen vejer det samme uanset antallet af kuglerne, - dåsens egenvægt er altså konstant.

Dermed kan det udledes, at dåsens vægt er 200 vægtenheder (gram?), da der lægges 200 til uanset, hvor mange kugler (x), der puttes i.

Alternativt kan dåsens vægt bestemmes ved at indsætte 0 kugler (x = 0)

f(0) = 10·0 + 200 = 200 vægtenheder

Hvad der er mere interessant, er de 10, der ganges med x, disse 10 må bødvendigvis være vægten på en enkelt kugle.

f(x) = 10·x +200

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. november 2012 af Tals (Slettet)

hvad mener du med fyssiske fortolkning? a eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Se venligst slutningen i #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2012 af ebae (Slettet)

du skal bare indsætte 1 på x's plads. 


Svar #6
14. november 2012 af Tals (Slettet)

ahhhh, så hvis "dåsen" stiger med 10 vægtenheder er det svarende til én kugle?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2012 af ebae (Slettet)

ja, altså hvis du har 2 kugler skal du bare gange det med 10 osv. 


Svar #8
14. november 2012 af Tals (Slettet)

okaay, så er det slette ikke så svært som jeg havde regnet med. siger mange tak!


Svar #9
14. november 2012 af Tals (Slettet)

okaay, så er det slette ikke så svært som jeg havde regnet med. siger mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2012 af ebae (Slettet)

Det var så lidt :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. november 2012 af ebae (Slettet)

Men jeg vil rådgive dig til at læse meget godt igennem hvad der egentligt står.

hvor f(x) er den samlede vægt, og x er antallet kugler i dåsen. Benyt forskriften for f til at bestemme vægten af én kugle.


Svar #12
14. november 2012 af Tals (Slettet)

Så jeg skal på en måde skrue den sammen så f(x) beskriver kuglens vægt og ikke den samlede vægt eller er jeg helt forkert på den?

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. november 2012 af PeterValberg

Forskriften for den samlede vægt af dåse og de kugler, der puttes i, er som bekendt:

f(x) = 10x + 200

af denne lineære forskrift fremgår det, at f stiger med 10 (vægtenheder), når der puttes én kugle mere i.

Jeg læser opgavens formulering således, at du skal (udfra forskriften) bestemme vægten af én kugle
ikke én kugle og dåsen, - derfor må svaret på spørgsmålet være, at en kugle vejer 10 vægtenheder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
14. november 2012 af Tals (Slettet)

Tak! :-)


Skriv et svar til: Akut hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.