Matematik

differential regning

14. november 2012 af linma (Slettet) - Niveau: B-niveau

heeey jeg er lige i gang med at skrive min matematik aflevering. Der et spørgsmål som jeg har meget svært ved at løse:

En funktion er givet ved f(x) 2x2+3x2-12x+5

a. bestem f `(x).

b. beregn f `(0) og forklar, hvad dette tal fortæller.

c.løs ligningen f `(x)=0 og forklar, hva dette fortæller

 

altså jeg har fundet opgave a til : 6x5+6x5-1+0

ved ikke om det er rigtigt ?? er der nogen som kan hjælpe ??

tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af peter lind

Har du skrevet funktionsudtrykket rigtig op?

a) Dit resultat stemmer ikke med den funktion du angiver. Du skal bruge at (xn)' = n*xn-1


Svar #2
14. november 2012 af linma (Slettet)

undskyld du har ret! det  er 3 opløftet i den første led.   okey hvis jeg skal sætte det ind i formlen så er det jo 3*x3-1 men hvad med 2 så ???


Svar #3
14. november 2012 af linma (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjælpe mig plzzz ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2012 af peter lind

Der gælder at (a*f(x))' = a*f'(x) når a er en konstant


Svar #5
14. november 2012 af linma (Slettet)

kan du måske uddybe dig lidt mere for jeg forstår det ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2012 af peter lind

(2*f(x))' = 2*f'(x) du kan altså bare ignorere konstanter ganget på en funktion ved selve differentiationen; men du skal selvfølgelig sørge for at den stadig er gange på bagefter.


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.