Matematik

Løsning til andengradsligning

14. november 2012 af fabrine (Slettet)

Jeg vil bare høre om der er nogen der kan fortælle mig hvad toppunkterne er til følgende ligninger:
- 0=x^2-4x+7

- 0=4x^2+6x-9

Jeg har selv prøvet og har fået toppunkterne:
T=(2,3)
T=(-0.75,-11.25)
Det ville være dejligt med noget hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af mette48 (Slettet)

ok


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

En ligning har ikke noget toppunkt. Polynomierne på højre side af ligningerne har grafer, der har et toppunkt.

Benyt toppunktsformlen

(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a)) = (-b/(2a) , f(-b/(2a)))

Dine talværdier er korrekte.

 


Svar #3
14. november 2012 af fabrine (Slettet)

ok? :-) Tysind tak for svaret!!! 


Skriv et svar til: Løsning til andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.