Matematik
Arealet imellem?
f(x)=√x og x^3
Svar #1
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
Find grænserne for arealberegning ved at løse ligningen
f(x) = g(x)
med f(x) = √x og g(x) = x3 .
Svar #2
14. november 2012 af ???gæt (Slettet)
f(x)=g(x)
x^3=√x
(x^3)^2=√x^2
x^6=x
Hvordan kommer jeg videre herfra, hvis det altså er rigtig..
Svar #3
15. november 2012 af PeterValberg
f(x) = g(x)
√x = x3
x = x6
x6 - x = 0
x(x5 - 1) = 0
x = 0 ∨ x5 - 1 = 0
x = 0 ∨ x5 = 1
x = 0 ∨ x = 1
f(0,5) = √0,5 ≈ 0,7071
g(0,5) = 0,53 = 0,125
g > f i intervalet [0;1]
Arealet mellem graferne kan bestemmes som:
A = ∫01(g(x)-f(x)) dx = ∫01(g(x)-f(x)) dx = ∫01(x3 - √x) dx = [ (2/3)·x3/2 - (1/4)x4 ]01 = 5/12
Svar #4
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
Det er ikke korrekt, at g > f i intervallet [0;1] . Der gælder tværtimod
g(x) ≤ f(x) for alle x i [0,1].
I din udregning til sidst sker der en pludselig (uautoriseret) ombytning af de to funktioner, måske fordi du fandt ud af, at det ikke ville ende med et positivt A , som det er stillet op. Det korrekte areal beregnes som
A = 0∫1 (f(x) - g(x)) dx = (2/3) - (1/4) = 5/12
Svar #5
15. november 2012 af PeterValberg
#4 Ups, der har vist været en lidt for lemfældig omgang med funktionsnavne :-)
Skriv et svar til: Arealet imellem?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
