Matematik

Bestem en forskrift for f(x). Hjælp!

15. november 2012 af Jatta (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg er gået i stå i en opgave hvor jeg skal bestemme en forskrift for f(x).

Opgave beskrivelsen lyder således: Om en eksponentiel aftagende funktion f(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(2,3) og Q(7,1). Bestem forskriften for f(x).

Hvordan laver man en forskrift?? 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af mathon

         
                       f(x) = y = b•ax


                                y2/y1 = aΔx

                                1/3 = a5

                                3-1 = a5

                                a = 3-1/5

                                a = 3-0,2


Svar #2
15. november 2012 af Jatta (Slettet)

Hvad betyder trekanten? :-)


Svar #3
15. november 2012 af Jatta (Slettet)

Vil helst gerne have skåret alt ud i pap for har svært ved at forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2012 af mathon

 

                                y2/y1 = ax2-x1


Svar #5
15. november 2012 af Jatta (Slettet)

Forstår sådan set heller ikke alt det andet du har skrevet...


Svar #6
15. november 2012 af Jatta (Slettet)

eller nu har jeg faktisk forstået det mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

De to givne punkter skal begge opfylde forskriften f(x) = b · ax , dvs. der skal gælde

punktet (3,2):     3 = b · a2

punktet (7,1):     1 = b · a7

Dividerer man nu den nederste ligning med den øverste ligning får man

1/3 = (b·a7) / (b·a2) = a7-2 = a5 ,

hvorfor

a = (1/3)1/5 = 3-1/5 = 3-0,2

Man kan så finde b ved at indsætte den fundne værdi af a i en af de to ligninger

b = 1/a7 = 37/5


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f(x). Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.