Matematik

andengradspolynomium- bestem b og c

15. november 2012 af nutnutnut (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et andengradspolynomium er bestemt ved f(x)=3x^2+bx+c
a) Jeg skal bestemme b og c når det oplyses at  3x^2+bx+c=0 har løsningerne 2 og 4.
b) Grafen for f(x) har en tangent med hældningen 3. Jeg skal bestemme en ligning for denne tangent.
Hvad skal jeg gøre ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af mathon

 

                      f(x) = 3x2+bx+c = 3·(x-2)(x-4) = 3·(x2 - 6x + 8) = 3x2 - 18x + 24


                      f '(x) = 6x - 18

                      f '(xo) = 6xo - 18 = 3                hvoraf xo kan beregnes


Svar #2
15. november 2012 af nutnutnut (Slettet)

mange tak mathon.. men kan du uddybe dit svar, kan ikke helt følge med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af mathon

                   2 og 4 er rødder

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2012 af mathon

og en andengradsligning

                                 3x2+bx+c = kan kan med rødderne 2 og 4
omskrives til
                                
3x2+bx+c = 3·(x-2)(x-4) = 0

 

som du kender fra
                                 ax2+bx+c = som med rødderne r1 og r2

kan omskrives
                                
ax2+bx+c = a(x-r1)(x-r2) = 0


 


Skriv et svar til: andengradspolynomium- bestem b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.