Matematik

Ligning isolere x

15. november 2012 af emiliesig (Slettet)

Jeg skal isolere h i denne  ligning V = 1/3  *h * pi * r^2 

Jeg kender resultatet med kan ikke få mellemregningerne med.. håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af mathon

 

                             V = (1/3)  * h * pi * r2          multiplicer med 3

                             3V = (π·r2) • h                 divider med (π·r2)

                             3V/(π·r2) = h

                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2012 af SuneChr

V  =  1/3·h·π·r  ⇒  3·V  =  h·π·r2    ⇒   h  =  3·V/(π·r2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af sofiej92 (Slettet)

V=1/3*h*pi*r^2 

<=> du ganger først med 3 på begge sider af lighedstegnet, for at få 1/3 til at gå ud på højre siden.

3V=h*pi*r^2 
<=> Herefter dividerer du med (pi*r^2) på begge sider af lighedstegnet få at få isoleret h.

h=3V/(pi*r^2)

 


Skriv et svar til: Ligning isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.