Matematik

funktion og parabler

15. november 2012 af dmha (Slettet)

der er givet funktionen f(x) = ax^2  + bx + c, a ≠0.

a) løs ligningen f`(x) = 0. den funde løsning kaldes xt.

b) bestem (uden hjælpemidler) f(xt).

c) opskriv de funde resultater som en sætning om parabler

 

skal være færdig med opgaven til imogren har ingen anelser hvordan jeg regner ud?

nogle der kunne vise mig hvordan man gjorde og selve forklaringen på det hele ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at differentiere f(x) og løs så ligningen f '(xT) = 0 . Indsæt den fundne værdi for xT i forskriften for f(x), dvs. beregn

yT = f(xT) .

Punktet med koordinaterne (xT , yT) kaldes parabelens toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2012 af PeterValberg

Se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:toppunkt_parablen.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2012 af PeterValberg

eller vedhæftede (en anden måde at udlede det på)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:toppunkt_parabel.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2012 af mathon

eller
            f(x) = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))     a≠ 0

            f '(xT) = 2axT + b = 0

                        xT = -(b/(2a))

                        f(xT) = a(-(b/(2a))+(b/(2a))2 + (-d/(4a)) = -d/(4a)


Skriv et svar til: funktion og parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.