Matematik

regn tider ud

16. november 2012 af MVOXOCindy (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg ved virkelig ikke hvordan man regner tider ud. Opgaven lyder sådan:

1.1 Line falder i søvn kl 23:30 og vågner op næste morgen kl 07:15
Hvor lang tid har Line sovet den nat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af PeterValberg

fra 23:00 til midnat er der                        30 min
fra midnat 07:15 er der               7 timer 15 min
                                                      ------------------------
        i alt                                          7 timer 45 min

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Fra 23.30-00.00 er der en halv time.(0.5t=en halv time) 
Fra 00.00-07.00 er der 7t
fra 07.00-07.15 er der gået 0.25t (0.25t = et kvarter)

Dvs. 

0.5t+7t+0.25t = 7.75t. Altså har Line sovet 7 timer og 45 minutter.


Skriv et svar til: regn tider ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.