Matematik

Et helt tal i x + en brøk i x

16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har denne opgave som jeg har brug for hjælp til

 

3x+1/4x

 


Svar #1
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

det skal reduceres mest muligt

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2012 af hbhans (Slettet)

Sæt de to led på samme brøkstreg og træk sammen.


Svar #3
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

HVORDAN??


Svar #4
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

13x/4 er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2012 af hbhans (Slettet)

3x+1/4x = (12x +1x)/4 = (13x)/4


Svar #6
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

Det passer da ikke hvis du indsætter et vilkårligt x

f.eks. 3*4+1/4*4 = 193/16 = 12,0625

og resultat er 13*4/4 = 13

er det ikke rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2012 af nielsenHTX

#6 kommer an på hvad der skal stå i #0

er det

3x+(1/4)x eller 3x+1/(4x)

i svaret i #5 er den første brugt.


Svar #8
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

det er nr. 2 undskyld den dårlige formulering

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2012 af nielsenHTX

#8 i stedet for at forlænge med 4 så skal du forlænge med 4x.


Svar #10
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

Så hvordan komemr det til at stå


Svar #11
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

så der kommer til at stå 12x+1/4x

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. november 2012 af nielsenHTX

#11 husk parenteser og der skal stå

(12x2+1)/4x


Svar #13
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

okay det kan jeg godt se tak for hjælpen

 


Svar #14
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

hvorfor x^2


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. november 2012 af nielsenHTX

#14

3x+1/(4x)=(3x*4x+1)/(4x)=(12x2+1)/(4x)


Svar #16
16. november 2012 af Mikkelkejser (Slettet)

okay nu forstår jeg


Skriv et svar til: Et helt tal i x + en brøk i x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.