Matematik

Løs ligningen.

16. november 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

2 = 2,7*(1-e-0,021*t)

 

Vi skal isolere t. 

 

2 = 2,7*(1-e-0,021*t)

ln2 = ln(2,7*(1-e-0,021*t))

ln2 = ??????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af peter lind

Dels først ligningen med 2,7

Flyt derefter eksponentialfunktionen over på venstre side og resten over på højre side altså isolere eksponentialfunktionen. Derefter kan du så bruge logaritmefunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2012 af mette48 (Slettet)

2 = 2,7*(1-e-0,021*t)     del med 2,7 på begge sider af 0=

                                       træk 1 fra på begge sider

                                       gang med -1 på begge sider

                                       omskriv til ln

og del med 0,021 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2012 af mathon

 

                       2 = 2,7(1-e-0,021t)

                       1-e-0,021t = (2/2,7)

                       e-0,021t = 1-(2/2,7) = 0,7/2,7 = (7/27)

                       e0,021t = (27/7)

                       0,021t = ln(27/7)

                       t = ln(27/7) / 0,021

                      


Svar #4
16. november 2012 af Apaas (Slettet)

Takker! Jeg skal finde f´(x) af funktionen.

Skal jeg ikke bare skrive følgende på lommeregneren d(2,7•(1-e-0,021•t

og så erstatte t med det  punkt hvor jeg vil finde hældningen? Lommeregneren skriver d(2,7-2,7*(0,979)t)


Svar #5
16. november 2012 af Apaas (Slettet)

ligemeget - har fundet ud af det!


Skriv et svar til: Løs ligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.