Matematik

Opgave 6006 c i vejl. eks. opg. Mat A

16. november 2012 af Loekken (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal svare på 6006 i vejledende eksamensopgaver i matematik A 

Jeg har lavet opgave a og b.

a har jeg fået til U(x,h) = 8xh+6x^2

b har jeg fået til h = 25/2x - 3x/4

Hvordan laver jeg c ????

Opgaven lyder:

En kasse med kvadratisk bund med sidelængden x, målt i cm, 
og højden h, målt i cm, er lavet af et materiale A til siderne og
et materiale B til låg og bund.
Prisen for materiale A er 2 kr. pr. cm^2, og prisen for materiale B er 3 kr. pr. cm^2

. a)  Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.
Prisen for materialerne til kassen må højst være 100 kr.


b)  Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x,
når udgiften til materialeforbruget er 100 kr.

 

c)Bestem den værdi af x, der giver kassen det størst mulige rumfang, når

udgiften til materialeforbruget er 100 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke fundet udtrykket V(x) under spm b). Når det er gjort, finder man maksimum for funktionen V(x) ved at løse ligningen V'(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2012 af peter lind

Indsæt h fra resultatet i b i funktionen i a) . Du har nu en funktion i x, som du kan finde  maksimum for på sædvanlig måde


Skriv et svar til: Opgave 6006 c i vejl. eks. opg. Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.