Matematik

Renteee

17. november 2012 af Tugb0053 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

12år står 8000 kr på rente til 9% p. a., uden at renten hæves!

1) -hvor stor kapitalen efter de 12 år, hvis der tilskrives renten en gang om året?

2) Hvilken procentsats skal anvendes, hvis rentan tilskrives hvert halve år?

3) Hvor stor ville kapitalen være efter de 12 år, hvis der tilskrives rente hvert halve år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2012 af SuneChr

1)   k12 = 8000·1,0912

2)   (1 + r)2 = 1,091

3)   Med det r, der er fundet i   2)

      k12 = 8000·(1 + r)24


Skriv et svar til: Renteee

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.