Matematik

Hjælp til tidsforskel

17. november 2012 af yasmin12345 (Slettet)
Hvordan regner man med tid?

Fx afg: 08:48
ank: 12:19

Hvor lang tid tager rejsen?

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

8:48 - 9:00 = 12 min.

9:00 - 12:00 = 3:00

12:00 - 12:19 =19 min.

Alt ialt 3timer og 31 min. = 3:31

Så vidt jeg ved er der ingen bestemt måde at regne tid ud på. Man skal bare huske, at der går 60 minutter på en time, og ikke 100.

derfor kan man ikke sige: 8,48 - 12,19 .... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2012 af SuneChr

 12 : 19

-  8 : 48

 

  11 : 79

  - 8 : 48

 

Træk så minutterne fra for sig og dernæst timerne for sig. 


Svar #3
17. november 2012 af yasmin12345 (Slettet)

Tak:)
Men er der ikke noget med at man kan bruge 6 tals systemet??

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2012 af SuneChr

# 3   Man kan bruge ethvert talsystem, positionssystem, at addere og subtrahere i. Men nu har vi jo fra barnsben fået 10-tals-systemet ind, så mon ikke vi er mest fortrolig med dette.

# 2   Her er "lånt 1 time", dvs, vi forandrer ikke noget ved at trække en time fra og samtidig lægge 60 min til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der kan aldrig være tale om at sige 8,48 - 12,19 , når man skal finde tidsforskellen mellem kl 8:48 og 12:19, men derimod om

12:19 - 8:48 = 4:(-29) = 3:(60-29) = 3:31 .


Skriv et svar til: Hjælp til tidsforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.