Matematik

Optimering

18. november 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Postkasssens samlede overfladeareal består af en lukket cylinder med radius r og højde 10r, samt en åben kasse uden bund og låg med længden 10r, bredden 2r, og højden h. Opstil nu et udtryk for det samlede overfladeareal.

b) Find maksimum for den opgivne funktion

V(r) = 25r(500 - πr2)/3 ,   0 < r < 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2012 af mathon

 

            V '(r) = (25/3)·(500 - πr2) + (25/3)r·(-2π·r) = (12500/3) - (25π/3)r2 - (50/3)πr2 =

                                                (12500/3) - (75π/3)r2 = (12500/3) - 25π·r2

     maksimum kræver
                                        V '(ro) = (12500/3) - 25π·ro2 = 0

       samt fortegnsvarationen      +  0  -     i en lille omegn ω(xo) om xo

         

                      


Svar #3
18. november 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Hvordan har du fået dit udtryk Mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionen V(r) er et polynomium af 3. grad, som det skulle være ligetil at differentiere.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.