Matematik

maxwells ligning

18. november 2012 af Kristina0 (Slettet)

Hvorfor er dte at man kan beskrive lysets udbredelsesfart således

v=(1/√(ε0*u0)

og hvad betyder konstanterne

jeg håber nogen kan hjælpe. Jeg har virkeligt søgt og søgt.

Og er der måske en måde hvor man matematisk kan bevise denne formel.

Mange tusinde tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af mathon

   det er en længere udredning
men
             εo = 8,85419·10-12 F/m

             µo = 1,25664·10-6 N/A2


Svar #2
18. november 2012 af Kristina0 (Slettet)

Ja men hvilken funktion har disse konstanter. Er det bare konstanter men har fundet for at få det til at passe :s.

Jeg vil bare vide hilken betydning det har for lysets hastighed.

Tak fordi du gad at svar

mvh. Kristina


Skriv et svar til: maxwells ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.