Matematik

Vinkel v skal findes.

18. november 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

a) Bestem vinkel v, mellem grafen l og y-aksen

grafen l= -3x+2y+1=0

 

Man kan lave grafen l om til en vektor og det samme med y-aksen og derefter finde vinklen mellem to vektorer.

 

Spørgsmålet er om nogen ved hvordan man gør det???

 

 

forresten: Hvis jeg har et andet spørgsmål er det så egentlig bedst at skrive dem allesammen herinde på én gang eller i flere tråde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af peter lind

Du kan finde vinklen med x aksen ved at bruge at tangens til vinklen er hældningskoefficienten

(-3, 2) er normalvektor til linjen. Hvis du tager tværvektoren til den og skifter fortegn har du en retningsvektor for linjen.

Normalt er det bedst ikke at have for mange spørgsmål i samme tråd.


Svar #2
18. november 2012 af aatgsue (Slettet)

og tværvektoren

(-2, -3)

og dermed retningsvektoren (2, 3)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2012 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af mathon

                    tværvektor [-2, -3] = [3, -2]


Svar #5
18. november 2012 af aatgsue (Slettet)

hvordan kan det være at 

 

[-2, -3] = [3, -2]

det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo heller ikke tilfældet. Mathon gør opmærksom på, at

[-2, -3]^ = [3 , -2]

men det har ikke noget med opgaven at gøre.

Det er korrekt, at den oprindelige normalvektor [-3 , 2] har tværvektoren [-2 , -3] , som det er beskrevet i #2. Misforståelsen skyldes den lidt upræcise formulering ovenfor.


Skriv et svar til: Vinkel v skal findes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.