Matematik

Logaritmen

19. november 2012 af Lauholm (Slettet)

Jeg har aldrig regnet med logaritmer før, så; hvordan gør jeg?

 

Den første hedder log(*kvadratrod*10)

 

Hvordan skal jeg gøre det i hovedet og på lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af mathon

 

       log(√(10)) = log(10½) = ½·log(10) = ½•1 = ½


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt regneregler for logaritmer. Her benyttes reglen

log(an) = n · log(a)

log(√10) = log(101/2) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2012 af SuneChr

#  0

Det kan forekomme besynderligt, du får en logaritmeopgave for, og aldrig, som du skriver, har regnet med logaritmer. Hvad ved du om logaritmefunktioner og evt. regneregler for potenser med samme rod ?


Skriv et svar til: Logaritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.