Fysik

Henfald

19. november 2012 af Lillyn (Slettet)

Hvad er forskellen på henfaldskonstanten og halveringskonstanten.


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. november 2012 af mathon

 

                    henfaldskonstanten k i f(t) = No·e-k·t         måles i s-1

                    halveringskonstanten  = ln(2)/k        måles i s

 

                    f(t+n·T½) = (1/2)n•f(t)


Svar #2
19. november 2012 af Lillyn (Slettet)

Hvad med halveringstiden? Hvilken enhed har den?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. november 2012 af mathon

 

      når
                f(t) = No·e-k·t
           
                er halveringskonstanten T½ = halveringstiden måles oftest i s

 

      når
                f(x) = No·e-k·x

                er halveringskonstanten X½ og måles i "enheden for x"

               


Skriv et svar til: Henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.