Matematik

Lokale ekstrema

20. november 2012 af ckold123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er gået lidt i stå med en opgave, og måske kan i hjælpe mig.. Jeg skal udregne lokale ekstrema for

f(x) = -x3+4x2+3x-3 og jeg er nået så langt

f'(x) = -3x2+8x+3

f'(x)=-3x2+8x+3=0

D = b2-4*a*c

D = 82-4*(-3)*3=64+36=100

-b±√D/2*a

-8±√100/2*a

x = 3 v 1/3

Nu er jeg så lidt i tvivl om hvordan jeg finder de lokale ekstrema? Er det ved at sætte 3 og 1/3 ind på x's plads i ligningen så jeg får 0 og 5,33 eller hvordan?

tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af mathon

      x = 3     v    x = -(1/3)

    f '(x) = -3•(x+(1/3))•(x-3) = -3x2+8x+3

grafen for f '(x) er en parabel med grenene nedad;
hvorfor f ' (x)>0 mellem rødderne

heraf
monotoniforholdene:
                  for x<-(1/3) er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
                  for -(1/3)<x<3 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
                  for x>3 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
 

hvoraf
                 lokalt minimum for x = -(1/3)
                 lokalt maksimum for x = 3


Svar #2
20. november 2012 af ckold123 (Slettet)

mange tak skal du have!


Skriv et svar til: Lokale ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.