Matematik

Hjælp - F(x) = ax + b

20. november 2012 af Lipase (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til opg. 5

Vedhæftet fil: 3.aflevering 301012-1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2012 af mathon

du har
                          y = ax + b       som ved to indsættelse giver


                    I:      1925 = a•9 + b
                    II:     4977 = a•39 + b               I trækkes fra II
giver
                           3052 = 30a

                           a = 3052/30 = (1526/15)    som indsat i I  giver

                           1925 = (1526/15)•9 + b

                            b = 1925 - (1526/15)•9 = (5047/5)

hvoraf
                          y = (1526/15)x + (5047/5)

 

                     


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #3
20. november 2012 af Lipase (Slettet)

tak !!


Skriv et svar til: Hjælp - F(x) = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.