Studiejob

løs ligning

20. november 2012 af mahdi0123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

4x-6=3x-2(x-3)

jeg fik det til 2.4


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. november 2012 af PeterValberg

4x - 6 = 3x - 2(x - 3)      gang ind i parentesen
4x - 6 = 3x -(2x - 6)       hæv parentesen, husk at det er en minus parentes
4x - 6 = 3x - 2x + 6        reducér
4x - 6 = x + 6                 saml x'erne på den ene side og tal på den anden
4x - x = 6 + 6
3x = 12                           forkort med 3 på begge sider
 x = 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Det skulle gerne give x=4. 


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.