Matematik

Parentes minus Parentes

20. november 2012 af demolars (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg skal trække to parenteser fra hinanden, opgaver ser sådan ud:

 

(8x-7)-(6+2x)=4

 

Det ville være rart hvis der var en der gad forklare mig det, med mellemrenginger :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af nielsenHTX

man ophæver en minus parentes ved at skifte fortegn på hvert led i parentesen, altså

-(6+2x)=-6-2x

#2

ok troede kun det var minus parentesen som du ikke viste. 

(8x-7) er jo det samme som 1*(8x-7)=8x-7

sæt nu det hele sammen og løs ligningen.


Svar #2
20. november 2012 af demolars (Slettet)

Men så har man jo kun ophævet den ene, skal man så bare gå videre derfra og sige:

(8x-7)-6-2x

eller

(8x-7)-(-6)-2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

#2

   (8x-7) - (6+2x) = 4

   8x - 7 - 6 - 2x = 4

   6x - 13 = 4

                   isoler x heraf

 

   husk

         - (a + b) = - a - b     

         - (a - b) = -a - (-b) = - a + b

 


Skriv et svar til: Parentes minus Parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.