Matematik

En funktion f er bestemt ved f(x)=4√x-1. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4,f(4)).

20. november 2012 af Danieeels1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=4√x-1.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4,f(4)).

 

 

please hjælp!!!!!!!!!!!!

 


Svar #1
20. november 2012 af Danieeels1 (Slettet)

det er uden brug af hjælpemidler!!!! :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af wes2

Du skal indsætte koordinaterne på x plads i funktionen.

Så skal du løse f(x) og f'(x)

Så skal der bare indsættes i tangentligningen. f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x)=4√x-1. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4,f(4)).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.