Matematik

Parameterfremstilling

20. november 2012 af Thzt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg ved ikke hvordan man finder koordinater til et punkt der svarer til en bestemt parameterværdi. Derfor håber jeg nogen af jer kunne hjælpe mig med at finde koordinaterne og ikke retnings/normalvektorerne. Opgaven lyder således:

Der er opgivet parameterfremstilling for to linjer. Angiv for hver linje koordinater til en retningsvektor, koordinater til en normalvektor og koordinaterne til det punkt, der svarer til parameterværdien 3.

a) (x over y) = (3 over -4) + t * (1 over -1)


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. november 2012 af aatgsue (Slettet)

Parameteren er din t-værdi så sæt den ind og du vil få et punkt :-)

 

 

<6, 1>

fik jeg punktet til t-værdien 3! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. november 2012 af mathon

    
          [x,y] = [3,-4] + t·[1,-1]

                                      retningsvektor
                                                                  r = [1,-1]

                                                                  n = r^ = [1,1]

         [x,y] = [3,-4] + 3·[1,-1] = [3+3,-4-3] = [6,-7]

 


Svar #3
20. november 2012 af Thzt (Slettet)

Ahh okay tusind tak! :D


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.