Matematik

X^2-17=0

20. november 2012 af qwertyqwert (Slettet)

Hej

 

Nogle som ved hvordan denne skal løses?

x^2-17=0?


Svar #1
20. november 2012 af qwertyqwert (Slettet)

Uden d

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af peter lind

Det samme som x2 = 17


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

                    husk

                            a2 = b

                            a = ±√(b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Uden d??

Faktoriser venstresiden

x2 - (√17)2 = 0

ved at benytte en kendt kvadratsætning, og løs så ligningen ved at benytte nulreglen,

(x - √17)·(x + √17) = 0 , dvs.

x = √17 ∨ x = -√17


Svar #5
20. november 2012 af qwertyqwert (Slettet)

tak!

.. så kan man ikke sige følgende:

x^2-17=0

x^2=17

kvadratrod x^2=kvadratrod 17

x=17,.....


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

#5

Se #3


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Sidste linie er forkert. Se #4 for den fuldstændige løsning.


Skriv et svar til: X^2-17=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.