Kemi

Bagepulverets sammensætning?

20. november 2012 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

10,00 g af bagepulveret blev opvarmet i lang tid. efter opvarmningen blev massen af Na2CO3 bestemt til 6,68 g.
- Beregn bagepulverets sammensætning inden opvarmningen.

Hvordan regner jeg opgaven? Forstår den ikke :/

Håber nogle kan hjælpe

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Wikipedia søgnings reslutat ved første hug

http://da.wikipedia.org/wiki/Natron

og er rest produktet rent soda efter opvarmningen så kan man med rimmelighed antage at "bagepulvert" kun har indeholdt ren Tvekulsurtnatron.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2012 af mathon

 

                                              Δ
                    2 NaHCO3 (s)   --->   CO2 (g)   +   H2O (g)   +   Na2CO3 (s)

                        10,00 g                                                             6,68 g


Svar #3
21. november 2012 af Mimi933 (Slettet)

Mathon jeg er ikke helt med på hvordan jeg skulle regne den ud. Altså jeg forstår ikke hvad der menes med ordet sammensætning :/


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. november 2012 af mathon


          Et bagepulver skal - under temperaturforhøjelse - udvikle gas, der - under tryk - kan
          hæve dejen = danne "lufthuller", så det "bagte" bliver behageligt konsumeringsporøst.

          Under opvarmning i laboratoriet - uden dej - udvikler bagepulveret usynlige luftarter og der resterer
          Na2CO3.

          Spørgsmålet er så, hvilke luftarter der kan være tale om og hvordan bagepulverets sammensætning
          var, inden gasserne blev frigivet.

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. november 2012 af mathon

 

          Massen af de undvegne gasser skal endvidere matche ((10,0 g) - (6,68 g)) = 3,32 g
          dvs. Na2CO3'en har oprindelig været 3,32 g tungere.

 

M(Na2CO3) = sum({2,1,3}*{22.990,12.011,15.999}) g/mol = 105,988 g/mol

          n(Na2CO3) = (6,68 g) / (105,988 g/mol) = 0,063026 mol


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Jeg afholde míg lige netop fra at lave en beregning i det jeg tænkte at nogle af dem der kom ind her og opstillede en beregning ville ville opstille en beregning der viste hvad det teoretiske udbytte af opvarmningen af 10 g. tvekulsurnatron ville give og det rent faktiske målet udbytte af reaktionnen udviste, hvis man regner det igennem så vil man finde der som i alle andre kemiske reaktioner altid  er forskeld på det målet og det teoretiske udbytte,,, det forhold burte vises og forklares i en undervisnings situation.


Skriv et svar til: Bagepulverets sammensætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.