Matematik

a x – eksponentialfunktionen med grundtal a

21. november 2012 af Stev2154 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mat A /3g.

Hvordan kommer jeg fra f(x)=a^x til f´(x)=a^x*ln(a)

 

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af mathon

definition
                      ax = eln(a)·x      a>0

                      (ax) ' = (eln(a)·x) ' = eln(a)·x • ln(a) = ln(a)•eln(a)·x = ln(a)•ax

konklusion
                      (ax) ' = ln(a)•ax


Svar #2
22. november 2012 af Stev2154 (Slettet)

Vil gerne have noget som ligner en forklaring hvordan man kommer fra a til b :D

 


Skriv et svar til: a x – eksponentialfunktionen med grundtal a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.