Matematik

Mor forsøger at hjælpe datter på 12 år!!

21. november 2012 af Piet123 (Slettet)

Du skal lægge gulvfliser på et køkkengulv.

 

Bredde: 3m

Længde: 5,4m

 

Hver flise er 30cm x 30cm.

A) Hvor mange fliser skal der bruges til hele gulvet?

B) Hvor stort et areal kan du dække med 100 fliser?

C) Hvor stort et areal kan du dække med 160 fliser?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

A)   300/30 = 10

       540/30 = 18

   antal = 10 * 18 = 180

B) 100*0,3*0,3 = 9 m2

C) 160 *0,3*0,3 = 14,4 m2

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2012 af SuneChr

      Bredden af gulvet kræver  300 cm / 30 cm  =  10 fliser

      Længden af gulvet kræver  540 cm / 30 cm  =  18 fliser

A)   I alt  10·18 = 180 fliser

      1 flise har et areal på 0,32 m2 = 0,09 m2

B)  100 fliser har et areal på 9 m2

C)  160 fliser har et areal på 160·0,09 m2 = 14,4 m2


Skriv et svar til: Mor forsøger at hjælpe datter på 12 år!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.