Kemi
entalpi
21. september 2005 af
Pantera (Slettet)
Hej hej.
Så er der atter en kemiopgave der er gået i hårdknude for mig. Håber der er en der kan hjælpe.
Forsøg 1:
I et lille plastikbæger fyldes fra måleglas 50 ml 1 M saltsyre.
Begyndelsestemperaturen af saltsyren i bægeret noteres.(24,5 C)
Ca. 30 cm. Magnesium-bånd vejes med en nøjagtighed på 0,001 g. Massen noteres. (0,3562 g)
Magnesium-båndet rives i mindre stykker, som derefter samlet kommes i saltsyren. Der røres forsigtigt rundt med termometeret og temperaturen iagttages, og den højest opnåede temperatur noteres. (52,1)
Til slut vejes plastikbægeret med indhold, og massen noteres. (53,3253)
Forsøget gentages
Skriv reaktionsskemaet for reaktionen:
2HCl + Mg = H2 + MgCl2
Beregn enthalpiændringen for forsøget:
deltaH = -Q = c*m*deltaT
=4,18KJ/Kg*K * 0,100kg * (325,1K-297,5K) = -11,54 KJ
Beregn enthalpiændringen vha. tabelværdier og sammenlign med dine forsøgsresultater:
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal bruge de forskellige masser, jeg har målt til. Skal de bruges i opgave 3???
Så er der atter en kemiopgave der er gået i hårdknude for mig. Håber der er en der kan hjælpe.
Forsøg 1:
I et lille plastikbæger fyldes fra måleglas 50 ml 1 M saltsyre.
Begyndelsestemperaturen af saltsyren i bægeret noteres.(24,5 C)
Ca. 30 cm. Magnesium-bånd vejes med en nøjagtighed på 0,001 g. Massen noteres. (0,3562 g)
Magnesium-båndet rives i mindre stykker, som derefter samlet kommes i saltsyren. Der røres forsigtigt rundt med termometeret og temperaturen iagttages, og den højest opnåede temperatur noteres. (52,1)
Til slut vejes plastikbægeret med indhold, og massen noteres. (53,3253)
Forsøget gentages
Skriv reaktionsskemaet for reaktionen:
2HCl + Mg = H2 + MgCl2
Beregn enthalpiændringen for forsøget:
deltaH = -Q = c*m*deltaT
=4,18KJ/Kg*K * 0,100kg * (325,1K-297,5K) = -11,54 KJ
Beregn enthalpiændringen vha. tabelværdier og sammenlign med dine forsøgsresultater:
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal bruge de forskellige masser, jeg har målt til. Skal de bruges i opgave 3???
Svar #1
21. september 2005 af frodo (Slettet)
du kan jo bestemme hvor meget masse der mangler, og derved hvor meget H2 der er blevet dannet, da det jo er forsvundet ud i atmosfæren. Deraf har du altså "antal mol reaktion" og du kan finde DHm
Skriv et svar til: entalpi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
