Matematik

Ligning

22. november 2012 af isa223 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
2(x - 3)=3(x+1)


Pleaseeeeeee hjææææælp !!!!!!!
Men jeg har brug for hele måden please jeg er vildt dårlig til ligninger..

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af cYbErLifE (Slettet)

skal den reduceres eller hvad?


Svar #2
22. november 2012 af isa223 (Slettet)

Jeg skal finde X....

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af cYbErLifE (Slettet)

2(x-3)=3*(x+1)

2x-6 = 3x+3

x=-9

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2012 af cYbErLifE (Slettet)

regnede den i hovedet ikke hundrede for den er rigtig.. tjek selv ;)


Svar #5
22. november 2012 af isa223 (Slettet)

Okay det ser ret rigtig ud så MANGE tak ;-)
Kan du hjælpe med en mere ?;-)

Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2012 af hbhans (Slettet)

Gang ud:   2x -2*3 = 3x + 1*3

Før alle x'er over på venstre side af lighedstegne, og alle konstanter over på højre side:

2x - 3x = 3 + 6

Træk sammen:   -x = 9

Skift fortegn:  x = -9

Gør prøve i oprindelig ligning:  venstre side  2(-9 - 3) = -24, højre side 3(-9 +1) = -27 + 3 = -24  OK


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2012 af cYbErLifE (Slettet)

Haha har fundet fejlen.. det skal være x=-9 xD

re: Ohh en kom i forvejen :)


Svar #8
22. november 2012 af isa223 (Slettet)

Når okay ;-)

Svar #9
22. november 2012 af isa223 (Slettet)

Kan du hjælpe med en mere ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2012 af cYbErLifE (Slettet)

hvorfor ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvorfor prøver du ikke først selv?


Svar #12
22. november 2012 af isa223 (Slettet)

4x+6=3x+6

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2012 af cYbErLifE (Slettet)

Godt så følger du bare den samme metode som mig og hbhans brugte :)

 

Re:

4x+6=3x+6

vi sætter x på den ene side og tallene på den anden

4x-3x = 6-6

trækker dem fra hinanden

x=0

 

du skulle meget gerne komme frem til dette.


Svar #14
22. november 2012 af isa223 (Slettet)

Okay jeg prøver ;-)

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.