Matematik

Finde forskrift via hældningskoefficent & x1,y1!

23. november 2012 af rk4748 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har fået en opgave om lineære funktioner. Den lyder sådan her.

"Redegør med dine egne ord for metoder til bestemmelse af forskriften for en lineær funktion når:"

- Hvordan vil du finde forskriften, hvis det var hældningskoefficienten og et punkt på grafen er kendte - dvs. a og (x1, y1) er kendte?

 

Jeg skal gerne medbringe et eksempel/graf.

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 a = y - y1 / x - x1               hvor (x1,y1) er et kendt punkt på grafen

 y = a(x-x1) + y1


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

y = ax + b

b = y1 - a*x1


Svar #3
23. november 2012 af rk4748 (Slettet)

#1


 a = y - y1 / x - x1               hvor (x1,y1) er et kendt punkt på grafen

 y = a(x-x1) + y

 

Tak for hjælpen! Kan du eventuelt komme med et eksempel på en udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

Grafen for en lineær funktion f(x) går gennem punktet (1,2) og har hældningen 0.5

 Bestem en forskrift for f(x)


Svar #5
23. november 2012 af rk4748 (Slettet)

#4


Grafen for en lineær funktion f(x) går gennem punktet (1,2) og har hældningen 0.5

 Bestem en forskrift for f(x)

 

Det er måske et dumt spørgsmål, men i formlen a = y - y1 / x - x1, hvad er det lige x & y er hvis kun x1, y1 er oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 Svar på #4

    y = a(x - x1) + y1

    y = 0.5 • (x - 1) + 2

    y = 0.5x - 0.5 + 2

    y = 0.5x + 1.5

 

Gør prøve                                          (1,2) indsættes i forskriften

                                                                  2 = 0.5 • 1 + 1.5

                                                                  2 = 2    √


Skriv et svar til: Finde forskrift via hældningskoefficent & x1,y1!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.