Matematik

Omskrivning (summation)

23. november 2012 af evaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til at forklare hvorfor denne omskrivning er rigtig (se vedhæftede billede) - jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er pga definition af x-streg, eller om det er har noget at gøre med at x-streg ikke afhænger af n, og derfor kan det godt blive rykket ind i summationstegnet?

Kom meget gerne med forslag til hvad I tror - på forhånd tak

Vedhæftet fil: mat hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2012 af peter lind

Hvis du ser det på højre side af lighedstegnet får du (xn-x)2 = xn2+x2-2xn*x. Der gæler ∑xn*x = x*∑xn = x*N*x  = N*x2 = ∑x2 NB jeg har ikke kunnet skrive stregn over x men den er underfårstået i alle x men ikke i xn


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2012 af hbhans (Slettet)

Måske kan vedlagte udregning hjælpe dig lidt på vej.

Vedhæftet fil:omskrivning.pdf

Skriv et svar til: Omskrivning (summation)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.