Matematik

Vm(g) Dm(f) Hjælp

24. november 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

Hej ved en sammensat funktion af denne type:

(f º g) '(x) = (f(g(x))) ' = f ' (g(x)) * g '(x)

gælder:  Vm(g)   Dm(f)

Jeg viser det med et eksempel:   f(x) = x1/2    g(x) = x2-8x+12 x

(f º g) '(1) = f(g(1)) = f(12 - 8*1+ 12*1) = f(5) = 51/2

(f º g) '(3) = f(g(3)) = f(32 - 8*3 + 12*3) = f(-3)

Men Dm(f) = [0,∞[ hvor Dm(f(-3)) ≠ [0,∞[

Nu forstår jeg ikke følgende: Kan I evt. uddybe, omskrive eller forklare mig det? :

Det reddes ved, at de værdier g producerer tilhører Dm(f): Vm(g)   Dm(f) 

 

 

Ekstra spørgsmål:

Hvad hedder dette med ord:? Vm(g)   Dm(f)      ( Værdimængden af g er indeholdt i definitionsmængden af f) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tegnet læses "er en delmængde af" .

Mener du ikke

g(x) = x2 -8x + 12 ?

Her er g(x) = (x-4)2 -4 = (x-2)(x-6)


Skriv et svar til: Vm(g) Dm(f) Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.