Matematik

Kædereglen

24. november 2012 af Kurosawa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal bruge kædereglen til at differentiere udtrykket: f(g(x))=(x^-2-1)/x.

Jeg tror godt, at jeg kan bestemme den afledede funktion, men jeg har problemer med først at opdele den sammensatte funktion i to funktioner f(x) og g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af AskTheAfghan

Du kan benytte divisionsreglen istedet for kædereglen.

(f/g)' = (f'·g - f·g')/g2


Svar #2
24. november 2012 af Kurosawa (Slettet)

Okay, mange tak - det prøver jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2012 af mette48 (Slettet)

f(g(x))=(x-2-1)/x. = x-3 - x-1

z=g(x)=1/x =x-1

f(z)= z3-z


Skriv et svar til: Kædereglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.