Matematik

Monotoniforhold.

25. november 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er denne opgave korrekt?


På forhånd tak! ;-))

Vedhæftet fil: Monotoniforhold.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er slet ikke oplyst, hvad funktionen er. Ekstremumsværdierne er ikke korrekte, for der kan ikke gælde både f(0) = 0 og f(12) = 0, hvis den afledede er korrekt.


Svar #2
25. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

I opgaven jeg har fået, er den differentierede funktion kun givet, men det er da heller ikke nødvendigt at have funktionen for at lave monotoniforhold? 

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med det sidste?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt, at man kun behøver den afledede for at bestemme monotoniforholdene. Men du angiver til sidst, at der lokalt maks i (0;f(0)) = (0;0) og lokalt min i (12;f(12)) = (12;0) , og det er dette sidste, der er forkert, idet du ikke kender værdierne f(0) og f(12) . Du har skrevet, at de begge er lig med 0, og det er forkert. Det er korrekt, at der er lokalt maks og lokalt min, men du kender ikke ekstremumsværdierne.


Svar #4
25. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, så groft sagt, så skal jeg bare skrive lokalt maks i (0;f(0)) og lokalt min i (12;f(12))?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår jo af monotonilinien.


Svar #6
25. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak for hjælpen! ;-)


Skriv et svar til: Monotoniforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.