Matematik
Fourierrække på kompleksform
Hej
jeg har løst den vedlagte opgave men er ikke sikker om den er helt færdi sådan her eller om den skal omskrives yderligerer. og er den overhovedet rigtig?
Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
Det hele følger jo let af, at
sin(x) = (eix - e-ix) / (2i) , så
sin(nx) = (einx - e-inx) / (2i)
Svar #2
25. november 2012 af teamwork (Slettet)
hvor kommer sin(nx) fra. jeg skal jo have den på kompleks form.
Er alt hvad jeg har lavet forkerT?
Svar #3
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Nej, det ser da tilsyneladende rigtigt ud.
Du har jo selv rækken
f(x) ~ ∑∞n=1 (1/n3)·sin(nx) ,
og jeg gjorde blot opmærksom på, at man ved at indsætte
sin(nx) = (einx - e-inx) / (2i) = (e-inx - einx)·(i/2)
får det resultat, du søger.
I dine summer skal du nok lige være mere omhyggelig med, om n er positiv eller negativ.
På kompleks form angives rækken sædvanligvis
f(x) ~ ∑∞n=-∞ cn·einx .
Svar #4
25. november 2012 af teamwork (Slettet)
jeg er gået i stå i den næste delopgave . den er vedlagt
Jeg er ikke sikker på om det er den rigtige måde at finde N på.
Skriv et svar til: Fourierrække på kompleksform
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
