Matematik

Hjælp

25. november 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, er der en som kan forklare mig hvordan man bruger differentialregning i at finde toppunkt..

med detaljer osv. da jeg virkelig har svært ved det


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det drejer sig om en parabel, har parabelen vandret tangent i toppunktet. Man finder derfor toppunktets x-koordinat ved at løse ligningen f '(x) = 0 , hvor f(x) = ax2 + bx + c .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af hbhans (Slettet)

Du skal finde alle løsninger til ligningen f'(x) = 0. Derefter skal du for hver løsning finde ud af om f(x) er voksende til venstre og aftagende til højre. Alle de nulpunkter for hvilke dette gælder er toppunkter. Hvis du vil finde det højeste toppunkt må du sortere dem efter faldende y-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man taler normalt kun om toppunkt i forbindelse med et 2.-gradspolynomium. For mere generelle funktioner taler man om lokale ekstrema.

For parabelen kalder man det toppunktet, uanset om parabelen vender grenene opad eller nedad, dvs. uanset, om 2.-gradspolynomiet har minimum eller maksimum i toppunktet.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.