Matematik

Isolere x

25. november 2012 af Mariadv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Nogen der kan hjælpe mig med at isolere x? 

Bestem monotoniforholdene for f:
Jeg har min differentierede ligning: f^' (x)=2x^3-4*2x-11
Jeg sætter nu f’(x)=0
f^' (x)=2x^3-8x-11=0
Jeg løser nu denne ligning, hvor jeg isolerer x:
0=2x^3-4*2x-11

 

Ved ikke hvad jeg skal gøre, når den er opløftet i 3.. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af hesch (Slettet)

Tja, ligningen har jo en reel rod i x = 2,49149, og så er der to komplekse rødder.

Er du sikker på, at du har differentieret korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af thecartman (Slettet)

Må vi se den originale funktion f(x) ?


Svar #3
25. november 2012 af Mariadv (Slettet)

Ja, det vil jeg mene :) Den oprindelige ser således ud: f(x)=x^3-4x^2-11x+30


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2012 af hbhans (Slettet)

Se hvordan man løser trediegradsligninger her: http://www.da.wikipedia.org/wiki/Tredjegradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2012 af thecartman (Slettet)

f'(x) = 3x^2-8x-11

 

Så skulle du gerne kunne løse den :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2012 af PeterValberg

Så er den afledede funktion jo

f'(x) = 3x^2 - 8x - 11
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
25. november 2012 af Mariadv (Slettet)

Aaaarh.. Så er det derfor! Så er den jo ikke så svær at isolere.. Tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.