Matematik

Integralregning

26. november 2012 af MetteNielsen1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! jeg har brug for hjælp til en opgave:

Betragt i intervallet 0;3 funktionerne f og g med forskrifter f(x)=ex og g(x)=e-x

a) Gør rede for, at for 0<x<3 er 0<g(x)<f(x)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af mathon

             f(x)>0  og   g(x)>0

             f(x) = g(x)     for x = 0

             f '(x) = ex>0        dvs f(x) er voksende

             g '(x) = -e-x<0     dvs g(x) er aftagende

  hvoraf
             for x∈[0;3]    0<g(x)<f(x)

 


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.