Matematik

Differentialligning

26. november 2012 af cami541a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået givet følgende opgave, men kan simpelthen ikke få det til at passe med det facit jeg har fået givet:

 

For en virksomhed kan omsætningen R (I mio. kr.) beskrives som en funktion af markedsføringen x (i mio. kr.), hvor x≥0.
Omsætningen y=R(x) er en løsning til differentialligningen
dy/dx=-1/2 y+70

a) Bestem en forskrift for R(x), når det oplyses at R(0)=20.

og det jeg har fået af vide det skal give er: y=140-120*e^(-(x/2) )


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2012 af PeterValberg

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:difflign261112.pdf

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.