Matematik

Beregning af gennemsnitlig variabel rente.

26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

To brødre vinder hver 300000kr

den ene indsætter sin gevinst på en konto med variabel rente. efter 6 år står der 364,522kr på kontoen.

Hvad er den gennemsnitlige procentvise rente for denne konto?


Svar #1
26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

det skal siges at resulatet ifølge facitlisten giver 3,30%

Men min udregning giver 3,80% :/


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2012 af PeterValberg

du skal løse ligningen herunder mht r (hvor r > 0)

364522 = 300000·(1 + r)6

det giver r = 0,033

p% = r·100% = 3,3%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

tak for det :)

 


Svar #4
26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

Hmm prøvede lige med formlen.. Men når r er =0 kan jeg ikke komme frem til 0,33 :/?


Svar #5
26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

Kan en eller anden stykke det helt op for mig? forstår det desværre ikke helt :/ og gerne bøje det i neon også..


Svar #6
26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

To brødre vinder hver 300000kr

den ene indsætter sin gevinst på en konto med variabel rente. efter 6 år står der 364,522kr på kontoen.

Hvad er den gennemsnitlige procentvise rente for denne konto?

 

fik en formel tidligere men kunne ikke få den til at passe, så kunne stadig godt bruge lidt hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal jo løse ligningen i r (se #2):

364522 = 300000·(1 + r)6 ,

dvs.

r = (364522/300000)1/6 - 1 = 1,033 - 1 = 0,033 = 3,3%


Svar #8
26. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

Tak! nu forstår jeg det


Skriv et svar til: Beregning af gennemsnitlig variabel rente.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.