Matematik

Hej :)

26. november 2012 af thugdeep (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 

hej kan i hjælpe mig kan ikke finde ud af det :) 

Vinteren 2009/10 husker mange som en vinter med masser af sne.
Det var den vinter med mest sne i det 21. århundrede - indtil videre.
Et døgn med snedække er et døgn, hvor mere end 50 % af jorden er hvid af sne.
Til højre ses en tabel over antal døgn med snedække i Karup og Kastrup de sidste 11 vintre.

 

Antal døgn med snedække
Vinteren                   Karup          Kastrup
2000/01                   17                 9
2001/02                   19                19
2002/03                   12                11
2003/04                    24               11
2004/05                    21                21
2005/06                    31               38
2006/07                    14               12
2007/08                     4                  0
2008/09                     12               13
2009/10                     75                60
2010/11                     40                55

 

2.1  Hvilken vinter havde det mindste antal døgn med snedække?

2.2  Hvor mange døgn med snedække var der i gennemsnit i Karup og i Kastrup i de 11 vintre?  Brug regneark.

2.3  Tegn et boksplot over antal døgn med snedække for Karup  og et for Kastrup.

2.4  Angiv medianerne og forklar, hvad de beskriver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af melanieholbaek (Slettet)

2.1 

vinteren i år 2007/08

på grund af 4 i Karup og 0 i Kastrup. 

2.2

Karup:

17 + 19 + 12 + 24 + 21 + 31 + 14 + 4 + 12 + 75 + 40 = 269

269 / 11 = 24,45

Kastrup:

9 + 19 + 11 + 11 + 21 + 38 + 12 + 0 + 13 + 60 + 55 = 249

249/ 11 = 22,63

Til sammen: 

17 + 19 + 12 + 24 + 21 + 31 + 14 + 4 + 12 + 75 + 40 + 9 + 19 + 11 + 11 + 21 + 38 + 12 + 0 + 13 + 60 + 55 = 518

518 / 22 = 23,54

2.3 (kan jeg desværre ikke hjælpe med ) 

2.4 

Et median er tallet der det miderste tal af de tal du har fået givet.

Karup:

er 19 

Kastrup:

er 13 

Til sammen:

er både 17 og 19 da der er 22 tal 


Skriv et svar til: Hej :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.