Matematik

potensfunktion

26. november 2012 af Amai (Slettet)

Hej, 
 

Jeg har sidde med en opgave i noget tid, men jeg kan simpelhent ikke komme frem til det rigtige resultat. 
opgaven omhandler potensfunktion:

Jeg har denne potensfunktion(nedenstående), og ved at x er 70 - skal dernæst bare finde y. Er der nogen derude der kan hjælpe mig? :)

y=4,91⋅x2

x=70, hvordan udregner jeg y?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af gazschultz (Slettet)

Du udregner y ved at indsætte 70 på x'ets plads :) 

y = 4,91 ⋅ x^2 <=> y = 4,91 ⋅ 70^2 <=> y = 4,91 ⋅ (70⋅70)

y = 4,91 ⋅ (70⋅70) = 24059

 

Håber at det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af peter lind

Du erstatter x med 70 i formlen


Svar #3
26. november 2012 af Amai (Slettet)

skrev forkert til sidst. 
jeg skal finde ved hvad y er, det er 70, men jeg kender ikke x - men jeg har fundet frem til at jeg bare tog kvadratrodden af 70/4,91.. ellers tak :)

kan I så hjælpe mig med dette:

hvad sker der med y, hvis x tredobles?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2012 af gazschultz (Slettet)

Så bliver x vel bare 210? så bliver formlen y = 4,91 ⋅ 2102 = 216531? :)

 


Svar #5
26. november 2012 af Amai (Slettet)

mange tak, men tænkte mere generelt? :) 


Svar #6
26. november 2012 af Amai (Slettet)

om der altså ikke er en regel for, hvad der skal helt generelt 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2012 af gazschultz (Slettet)

Hvis man tager "det nye resultat" (216531) og dividerer det med resultatet fra den "gamle" ligning (24059) så: 216531/24059=9    -    Altså bliver y 9 gange større, når du tredobler x :)


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.